Mayas eventyr

Maya er en jente som har vært med Svava igjennom de siste 10 årene. Da Svava ble stemor skrev hun sin første bok om Maya. I den boken får Mayas mamma seg ny kjæreste som kan lite om barn og vet ikke noe om hvordan man skal være steforeldre. Disse følelsene speilet Svava sine følelser i det å være stemor.

Maya speiler også Svava sine følelser generelt. Sterk og tydelig, men kan lett bli vippet av pinen og usikker. Maya er følsom og myk også bor det en liten rebell i henne.

I denne boken får mammaen til Maya seg en ny kjæreste som heter Roy. Roy lukter pizza og kan ingen ting om dukker.

En dag drar Maya og mammaen hennes til parken for å møte Roy. Plutselig må mammaen til Maya dra for å kjøre mormor. Maya synes det er trist. Roy og Maya blir igjen i parken alene. Hvordan går det med Roy og Maya uten mamma?

I denne boken er pappaen til Maya sint.
Maya blir trist og vil være i fred når hun blir levert i barnehagen.
Ada vil leke med Maya og tar henne i armen. Maya vil ikke leke og drar hardt til seg armen. Hun drar så hardt at hun slår Ada i ansiktet. Ada begynner å gråte og kaller Maya for dumming. Men Maya gjorde det ikke med vilje. 

I denne boken synes Maya det er kjempegøy å rime og mammaen hennes rimer med. De drar på tivoli og rimer nesten hele tiden.

På tivoliet vil Maya prøve alle attraksjonene. Hun løper fra det ene apparatet til det neste. Plutselig oppdager Maya at hun er alene, hvor er mamma og hvordan skal Maya finne henne?

I denne boken er Maya forvirret.

Faren hennes sier at det er rart at Lise har to mammaer, og når Maya sier det til Lise blir hun kjempe lei seg. Maya ville ikke såre Lise, men hun skjønner ikke helt hva hun har gjort galt.


Maya og Smokkeprinsessen er den nyeste boken i Maya serien.

I denne boken vil ikke Maya slutte med smokk selvom tannlegen og mamma sier at hun burde.

Mammaen til Maya forteller Maya om Smokkeprinsessen. Smokkeprinsessen bor i et tårn og elsker smokker. Alt hun eier og har er pyntet med smokker.

Mammaen til Maya forteller Maya at hvis hun sender smokkene sine til Smokkeprinsessen så blir Smokkeprinsessen så glad at hun sender en gave tilbake som takk.

Tilslutt blir Maya motvillig med på å gi smokkene sine til Smokkeprinsessen.Tips fra Herdis Palsdottir

I alle bøkene er det tips til foreldre fra Herdis Palsdottir om hvordan de kan møte barn i følsomme situasjoner sånn som i bøkene.

Herdis Palsdottir er forfatter av flere relasjonsbøker og er grunnleggeren av EQ institutt. Hun har lang erfaring innenfor hvordan møte barn på en hensiktsmessig måte.

Det er en ære å få ha tipsene til Herdis Palsdottir i våre fine bøker.

Bestill gjerne en eller fler Maya bøker

Send oss dine kontaktdetaljer og vi vil sende deg bøkene med faktura.

Lag din egen hjemmeside gratis!