Forfatterne og illustratørene våre

Forlagssjef Svava Thorhallsdottir

Svava Thorhallsdottir er født i 1978. Hun er forfatter og forlagssjef.

Svava er grunnlegger og forlegger i Saga forlag, som primært satser på kvalitetsbøker for barn. Saga forlag skaper et eget unikt univers rundt hver utgivelse, og historien om Alvina er intet unntak. Svava har lang erfaring innenfor media, og er god til å gjøre ting hun ikke kan. Svava har selv skrevet og utgitt seks barnebøker.

Foto: Saga Forlag

Trollmor Margareth Anker

Margareth Anker er født i Arendal i 1971, og er oppvokst på Tromøy. Hun er firebarnsmor, og utdannet sykepleier. Margareth har arbeidet ved Sørlandet sykehus Arendal siden 1994. Forfatteren debuterte i 2014 med biografien "Lykkerus" og romanen "Maskenes Narr, lukten av kjærlighet" i 2016. Margareth er en mye benyttet foredragsholder. Hun skriver og fremfører one woman show, lyrikk og barneforestillinger som engasjerer og motiverer et bredt spekter av mennesker.

Foto: Silje Carlsen

Illustratør Asbjørn Tønnesen

Asbjørn Tønnesen er født i Arendal i 1966. Han har arbeidet som illustratør siden 1988, og har levert illustrasjoner til de fleste store forlag i Norge.

Målgruppen har hovedsaklig vært barn og ungdom i form av tegneserier og bøker, deriblant Terje Formo`s Kaptein Sabeltann.

Han har arbeidet med ulike medier, som akryl, gouache og akvarell, men fra og med 2015 har han arbeidet digitalt i Procreate på ipad.

Foto: Silje Carlsen

Forbannelsen

Med denne boken ønsker og håper jeg å kunne gjøre mange ting. Først og fremst er det viktig for meg å bryte stillheten som ligger over den nakne sannheten om hvor jævlig livet faktisk kan være. Jeg har hatet verden og var min verste fiende. Jeg ønsker å kunne hjelpe deg som har vært utsatt for incest og voldtekt. Jeg ønsker å hjelpe deg som har vært utsatt for traumatiske hendelser og psykiske lidelser av ulike årsaker. Jeg ønsker å fortelle deg at du er ikke alene. Alle kan hate, være sinte og lei. Livet har ikke alltid en mening. Denne boken er like mye for deg som er pårørende, ønsker å lære, få innblikk i situasjonen eller ønsker en helt ærlig, naken bok uten filter. Dette er min virkelighet. Det viktigste for meg er å kunne dele min historie og min erfaring. Vise og opplyse. Jeg kaller boken forbannelsen som fikk meg til å elske meg selv igjen. Nettopp fordi jeg vil vise dere mitt helvete og veien tilbake igjen.


NOMINERT TIL SKAMLØSPRISEN 2019

"Boken din er så ærlig og fantastisk. Den har gitt meg utrolig mye. Det er helt vanvittig å lese om hvordan du har gått gjennom de samme fasene som meg selv, med trening, rusmisbruk, osv. Det er skummelt hvordan du beskriver følelser, det er som om jeg skulle sakt det selv eller at du har hentet det fra min egen dagbok som jeg selv skrev i ung alder. I likhet med deg ble skriving redningen. Jeg har følt på ensomheten store deler av livet og på en måte aldri følt meg sett eller forstått. Men med å lese boken din så tror jeg at jeg for første gang i livet følte på å bli sett, forstått og en tilhørighet. Og det utenat noen i det hele tatt var i rommet. Og det sier mye om hvor kraftfull boken din er. Endelig føler jeg og forstår at det som skjedde meg ikke er oppdiktet og ikke er min feil. Tusen, tusen takk, Jannicke".

Lag din egen hjemmeside gratis!